duminică, 1 februarie 2015

Puncte miraculoase in acupunctura-compilatii


IS 6 nutritia
Aceasta este una dintre cele mai bune puncte pentru a hrăni corpul, mintea si spiritul. Este deosebit de util pentru pacientii mai in varsta cu boli asociate cu inaintarea in varsta. si un set de boli legate de deteriorare. Am putea vedea aceste lucruri, cum ar fi osteoporoza, deshidratarea, slăbiciunea, oboseală, pierderi de memoriei sau slabirea vederii. In mod normal, aşa cum ne-am astepta, odata cu avansarea in varsta,noi putem creşte în înţelepciune, în maturitate,si putem vedea viaţa noastră intr-un mod complet nou, mai detaşat,iar perspectiva nostra poate fi de multe ori plina de umor.Insa lipsa de vitalitate si rigiditatea mintii,ne poate priva de aceste lucruri. Acest punct poate aduce insa astfel de cadouri, creand un sentiment imens de vitalitate şi de bine. Punctul poate fi utilizat pentru a sprijini şi a hrăni un pacient de orice varsta, cu o problemă veche,ceva in care a ramas blocat de mult timp.Astfel de oameni au mare nevoie acum de acest gen de ''hrana'',nutritie, si de sprijin pentru a iesi din acest blocaj.Prin intermediul acestui punct ei isi pot reintroduce fluxul de bucurie al vietii care este disponibil la orice varsta
.
Sinteza:Da vigoare,inlatura batranetea,creste acuitatea vizuala,creste virya(puterea activa=energia vitala)activeaza chacra Manipura(focul).



Punctul celor 1000 de mile,fantana tineretii St 36;
sunt denumirile unui alt punct miraculos in ceea ce priveste regenerarea fiintei.El raspunde extrem de eficient la folosirea moxibustiei.
Datorita acestui punct ST36,japonezi in cel de-al doilea razboi mondial, au fost capabili sa strabata jungle,in marsuri de peste 40km ,aplicand o moxa formata din chistocuri de tigara. 
"Mi Bing" este strâns legat de ideea de longevitate şi moxibustie pe punctul de acupunctura St 36 (stomac 36: Zu San Li in chineza, Ashi-nu-San-ri în japoneză). O poveste populară japoneză din epoca Edo (1603-1867) despre Manpei Fermierul spune că, atunci când Manpei a fost întrebat dacă el a avut un secret pentru menţinerea unei vieti indelungate el a răspuns că nu a avut alt secret decât arderea moxei pe St 36 în fiecare zi, intocmai ca si stramosii lui care au făcut acelasi lucru. Acesta este înregistrat ca Manpei si a trăit 243 de ani, soţia sa, Taku, a trăit 242 şi fiul lor, Mankichi, a trăit 196 de ani. În înregistrări recente, este bine cunoscut faptul că doctorul Shimetaro Hara (decedat), a folosit pentru a arde Moxa pe punctul St 36 în fiecare zi şi a trăit peste 100 de ani. 

Am putea presupune, de asemenea, că moxibustia pe St 36 are un efect asupra menţinerea şi îmbunătăţirea stării de sănătate, în sensul modern, dar acest lucru a fost demonstrat deja de către călugărul Yoshida Kenko, în jurul anului 1330, care spune: "Dacă oamenii de peste 40 de ani nu practică moxibustia pe corpurile lor prin ardere St 36, la ei va aparea înroşirea feţei (revolta Qi) Ei ar trebui să aplice moxibustia negresit. ". El a subliniat că moxibustion pe St 36 este necesara pentru menţinerea şi îmbunătăţirea stării de sănătate pentru persoanele cu varsta de peste 40 de ani.Acest punct St 36 energizeaza in plus toate organele legate de meridianul stomac care stau la temelia elaborarii energiei in organsim,de aceea este afectata toata starea de sanatate a organismului.

Un comentariu:

  1. Daca tot ati facut acest articol interesant de ce nu ati defenit si termenul moxibustia si cum se face?

    RăspundețiȘtergere